هیفا گلد
هیفا گلد

منشا طلا- پلاسرهای طلا

فلز طلا دارای ذخایر متفاوتی است که بیشترین منشا آن از سنگ های آذرین می باشد، از طرفی می توان گفت که از تمرکزهای سطحی ایجاد می شوند. اگر بخواهیم در مورد کنتاکت متاسوماتیسم صحبت کنیم باید بگوییم که تعداد خیلی کمی از ذخیره های طلا از طریق کنتاکت متاسوماتیسم به وجود می آیند.

ذخیره های دیگری از طلا وجود دارد که به ذخایر رگه ای معروف هستند این ذخیره ها معمولا در اثر محلول های هیدروترمال ایجاد می شوند. لازم به ذکر است که بگوییم مابین سنگ های نفوذی و رگه هایی که داری طلا هستند ارتباطی وجود دارد.

ذخایر طلا در توده های معدنی هم مشاهده می شود که منشا آن ها گرمابی، میسپیکل کوارتز، رودوکروزیت، همراهپیریت و … می باشد. در این میان در مورد سولفید طلا و کوارتز طلا دار می توان گفت که توده های معدنی فاقد نقره می باشند و عموما قدیمی هستند، این نوع از رگه ها به رگه های نوع اول معروف هستند با سنگ های آذرین درونی ارتباط دارند . گاهی اوقات هم با پدیده متاسوماتوز ارتباط پیدا می کنند.

استخراج مکانیکی طلا ذخایر پلاسری را ایجاد خواهد کرد که امروزه از ذخایر پلاسری طلا دار برای استخراج و به دست آوردن طلا استفاده می کنند و می توان طلا و مس و  نقره و دیگر فلزات را درون ماسه و شن ها مشاهده کرد. مقدار طلایی که در این گونه ذخایر یافت می شود تا چند گرم در تن می باشند در مقابل مقدار خیلی کمی طلا در ذخایر سوپر ژن وجود دارند.

نحوه ایجاد ذخایر پلاسری طلا

در مورد نحوه ایجاد ذخایر پلاسری می توان گفت که این ذخایر از طریق هوازدگی و خراب شدن سنگ های طلادار ایجاد می شوند، که در پیدایش این گونه ذخایر عواملی چون تغییرات دما، آب و هوا، حلال های طبیعی و … دخالت دارند که باعث می شوند سنگ ها تجزیه و تخریب شوند و طلا از آن ها جدا خواهد شد.

تحت این شرایط زمانی که عمل هوازدگی اتفاق می افتد محصولاتی که جدا شده اند با آب های جاری حمل خواهند شد و در میان راه هم خورد می شوند که باعث می شود طلای بیشتری آزاد شود.

طلا از وزن بالایی برخودار است به همین علت به جای توده هایی مثل ماسه، گراول و سیلت به جریان رودخانه راه  پیدا می کند، البته باید بگوییم که گاهی اوقات ممکن است طلا از حجم کمی برخوردار باشد که در این شرایط به مناطق دورتری حمل خواهد شد و ممکن است در این قسمت از رودخانه جریان آب برای حمل طلا کافی نباشد، بنابراین طلا بر روی سنگ های موجود در رودخانه باقی خواهد ماند.

به طور کلی می توان گفت که پلاسرهای عظیم زمانی که یک سطح جدید از تخریب سنگ ها ایجاد شود به وجود خواهند آمد. ذخایر طلای پلاسری را بیشتر در مناطقی که دارای طلاهای رگه ای هستند می توان مشاهده کرد، اما این نکته را باید بیان کنیم که ممکن است ذخایری از طلا که در رگه ها وجود دارند بسیار کمتر باشد که از لحاظ اقتصادی قابل توجه هستند.

دسته بندی پلاسرهای طلا

پلاسرها دارای دسته بندی های مختلفی هستند، اما به طور کلی می توان گفت که ذخایر پلاسری به دو گروه پلاسرهای مدرن یا کم عمق و پلاسرهای قدیمی و عمیق دسته بندی می شوند که در ادامه آن ها را برای شما شرح خواهمی داد.

پلاسرهای مدرن و کم عمق:

پلاسرهایی که از عمق کمی برخوردار هستند در داخل رودخانه ها پیدا می شوند و به دلیل عمق کمی که دارند به وسیله رسوبات پنهان نشده اند.

پلاسرهای قدیمی و عمیق:

پلاسرهای قدیمی بر خلاق پلاسرهای کم عمق معمولا زیر انبوهی از سنگ ها پوشیده شده اند و به راحتی نمی توان آن ها را استخراج کرد.

اشتراک گذاری

مطالب مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *