هیفا گلد
هیفا گلد

بررسی طلا و کاربرد آن در دنیای امروز

معرفی عنصر

عنصری  با نماد AU و عدد اتمی 79 در جدول عناصر شیمیایی وجود دارد. طلا، فلزی نرم، به رنگ زرد، دارای سطحی براق، قابلیت چکش خواری، قابلیت انعطاف پذیری، دارای ظرفیت هایی به تعداد یک و سه و جزو عناصر واسطه فلزی می باشد که با اکثر عناصر شیمیایی واکنش نمی دهد؛ مگر با کلر و ترکیبی از اسید های نیتریک و کلریدریک که با نام تیزاب سلطانی شهرت دارد واکنش می دهد.

فلز طلا به حالت آزاد و به شکل رگه هایی در سنگ ها و آبرفت های رسوبی دیده می شود و از فلزات ضرب سکه محسوب می شود. در شمار کثیری از کشورها، طلا معیاری برای ارزش پول می باشد ودر دندانپزشکی، الکترونیک و جواهرات نیز قابل استفاده می باشد.

 

ویژگی های آن

این عنصر فلزی غالبا به رنگ زرد دیده می شود، اما در صورتی که با دقت جدا شود می تواند به رنگ هایی همچون سیاه، قرمز سیر یا ارغوانی دیده شود. زیباترین عنصر، انعطاف پذیر ترین و چکش خوار ترین فلز؛ شاید بتوان گفت همین عنصر طلا می باشد. یک اونس طلا را به وسیله چکش کاری می توان به یک ورقه با اندازه 300 فوت مربع تبدیل کرد. از آنجایی که این فلز بسیار نرم می باشد برای ایجاد استحکام بیشتر، اغلب به صورت آلیاژ با دیگر فلزات در می آید.

رسانایی خوب حرارتی و الکتریکی از ویژگی های طلا می باشد که تحت اثر هوا و معرف های دیگر قرار نمی گیرد. استفاده از این فلز در سکه و جواهرات بسیار سودمند می باشد؛ زیرا دارای مقاومت نسبت به حرارت، رطوبت و تعداد کثیری از عوامل فرساینده دیگر می باشد.

به دلیل وجود فرکانس پلاسمون عنصرطلا  در دامنه مرئی که سبب جذب نور آبی و منعکس کردن نورهای زرد و قرمز می شود، این عنصر به رنگ زرد در شکل جامد ورنگ های تیره ای مثل ارغوانی در شکل محلول های کلوئیدی دیده می شود.

وجود مقدار 8 تا 10 درصد نقره در طلای بومی طبیعی می باشد، اما میزان آن اکثرا بیشتر می شود؛ به این صورت که با افزایش میزان نقره در ترکیب موجود مقدار جرم مخصوص آن کمتر و رنگ سفید طلا افزایش میابد.

از ترکیب طلا با مس و ایجاد آلیاژی با رنگ قرمز، آلیاژ عنصر طلا با آهن موجب ایجاد رنگی سبز و ترکیب این عنصر با آلومینیوم رنگ ارغوانی را شاهد خواهیم بود.

طلا  Black Hills نام جواهراتی که به صورت ترکیبی از طلاهای رنگین در شرق

آمریکا به توریستها فروخته شده و قابل داد و ستد می باشد. اکسیده شده طلا معمولی با حالت های +1 و +3 می باشد.

 

کاربرد های معمول

ایجاد آلیاژهای طلا با نقره و مس به دلیل ایجاد استحکام در طلا می باشد، زیرا طلای خالص و معمولی برای مصارف عادی بسیار نرم می باشد. در آمار بالایی از این کشورها، در جواهرات، ضرب سکه و معیاری برای تبادلات پولی از طلا و بسیاری از آلیاژ های آن استفاده می شود. از اواخر قرن بیستم، طلا فلز مهم صنعتی به حساب می آید به دلیل جریان الکتریسیته خوب و مقاومت طلا در مقابل تخریب و ویژگی های فیزیکی و شیمیایی دیگر این عنصر.

استفاده وسیع طلا در زیورآلات بسیار شهرت دارد. آلیاژی از طلای عادی و عناصر مس و روی به شکل طلای زرد و آلیاژ طلای عادی و فلزات سفید محکمی از قبیل پالادیم و تیتانیم که در صورت قرار گرفتن در مجاورت هوا، تیره نمی شوند به شکل طلای سفید کاربرد دارند. نوع دوم ذکر شده نیز همچون طلای زرد از مخلوط کردن عناصر ذکر شده به حالت مذاب به وسیله ی طلا سازان تولید می شود.

پلاتین عنصری گرانبها تر از طلا با رنگ سفید می باشد، به همین دلیل پلاتین به نام طلای سفید شهرت دارد. اما طلای سفید موجود در بازار که از نظر قیمت با طلا برابری می کند، ترکیبی از طلا، پالادیم و طلا می باشد که به صورت آلیاژ در آمده است.

کاربرد هایی خاص

کاربرد مهم طلا در تجهیزات ارتباطی، موتور هواپیمایی جت، فضا پیما ها و دیگر محصولات دیده میشود.

جریان الکتریکی خوب، مقاوم بودن در مقابل اکسیده شدن طلا سبب کاربرد وسیع آن در آبکاری سطح اتصال دهنده های الکتریکی شده تا سبب تضمین اتصال خوب با مقاومت کم شود. ملغمه محکمی که از ترکیب طلا و جیوه تولید می شود، گاهی برای پر کردن دندان قابل استفاده می باشد. امروزه محلولی کاملا رنگی با کاربرد در مصرف های بیولوژیکی و پزشکی در آزمایشگاه های بسیاری مورد استفاده قرار گرفته که با عنوان طلای کلوئیدی شناخته شده که این ترکیب به صورت ذرات یک بیلیونیوم طلا می باشد.

اشتراک گذاری

مطالب مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *