هیفا گلد
هیفا گلد

خواص فیزیکی و شیمیایی پادشاه فلزات – طلا

 طلا معمولا به عنوان یکی از گران بهاترین و زیباترین فلزات شناخته می شود که  از رنگی زرد و منحصر به فدر برخوردار است. طلایی که به صورت فلز در معادن و کانی ها استخراج می شود معمولا دارای ویژگی هایی می باشد که در ادامه آن ها را برای شما بیان خواهیم کرد.

خاصیت شیمیایی طلا

در مورد خواص شیمیایی که طلا دارد باید بگوییم این نوع از فلز در اثر تماس  با هوا رنگ خود را از دست نمی دهد و یکی از کم فعال ترین فلزات شناخته می شود، همچنین در برابر تمامی اسیدهای خالص مقاومت بسیار زیادی دارد، اما مقاومت طلا در برابر اسید سلنیک کمی پایین تر می باشد.

برای اینکه بتوان فلز طلا را به شکل های مختلفی درآورد باید آن را ذوب کرد، بنابراین برای ذوب کردن باید طلا را در مخلوطی از اسید کلرئیدریک و اسید نیتریک قرار دهند که آن را با اسم تیزآب سطانی می شناسند.

از دیگر خواص شیمیایی طلا این است که در دمای اتاق با موادی چون کلر، ید، تلوریوم و فلوئور ترکیب می شود. سولی و کوئیدی درآمدن طلا به عنوان ویژگی دیگر این فلز شناخته می شود. سولی های آبی که درون طلا وجود دارد، می تواند به رنگ های ارغوانی، آبی یا قرمز تبدیل شوند.

با اضافه کردن کلرید قلع به ترکیبات طلا می توان سولی های کاسیوس را به دست آورد. از لحاظ ظرفیت باید بگوییم طلا به صورت 1+ و 3+  ظاهر خواهد شد. طلا بیشتر به صورت کمپلکس هایی تشکیل می شود که 3+ ظرفیتی هستند. لازم به ذکر است که بگوییم طلاهای 1+ ظرفیتی معمولا بسیار ناپایدار هستند و به صورت فلز آزاد احیا می شوند یا اینکه به 3+ ظرفییت تبدیل خواهند شد.

تمامی ترکیبات طلا یا اکسید می شوند یا اینکه به صورت فلز آزاد تولید خواهند شد. قاعده کلی که می توان برای این ترکیبات برشمرد این است که فلزات غیر فعال به فلز مربوطه احیا خواهند شد. طلا قادر است ترکیبات فلزی حقیقی را ایجاد کند که همگی آن ها پایدار هستند. معمولا از لحاظ شیمیای طلا و گوگرد با هم ترکیب نمی شوند.

پلی سولفیدهای قلیایی می توانند طلا را درون خود حل کنند و بعضی از تیواوریت ها را ایجاد می کنند. لازم به ذکر است که بگوییم طلا 18 ایزوتوپ دارد که عمر آن ها 7 روز است. وزن طلا معمولا با توجه به دما و دیگر عوامل تغییر خواهد کرد و طلایی که در اختیار ما قرار می گیرد به نام طلای تجاری معرفی می شود.

 خاصیت فیزیکی طلا

طلا به عنوان فلزی زرد رنگ شناخته می شود که گاهی اوقات آن را به رنگ هایی چون سیاه، زرشکی و یاقوتی می توان مشاهده کرد. بعد از نقره و مس به عنوان رسانا ترین فلز شناخته می شود که با حرارت می توان شکل بسیار زیبایی را به آن بخشید.

طلا دارای عدد اتمی  79 و جرم اتمی 9665/796 می باشد، همچنین دارای شعاع اتمی pm144  است. طلا به عنوان مهم ترین فلز در بین فلزهای گران بهای جهان شناخته می شود که دارای 24 ایزوتوپ رادیواکتیو می باشد.

درجه حرارتی که طلا را می توان در آن ذوب کرد 18/1064 می باشد و در نقطه  2856می رسد. سختی طلا برابر با 5/2-3 می باشد که خاصیت مفتول شدن را دارا است. آلیاژ طلا معمولا با مس بیشتر گداخته می شود تا طلای خالص. از خاصیت های فیزکی طلا می توان چکش خواری را نام برد.

طلا در ایران بر حسب مثقال که مقدار آن  4/4 گرم است، می سنجند. این مقیاس در خارج تروی نام دارد که برابر با 103431/31  گرم می باشد. فلزهایی چون سرب، تلور، سلنیم، آنتیموان، قلع، آلومینیوم و بیسموت طلا را بسیار شکننده می کنند.

 

 

اشتراک گذاری

مطالب مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *