طلا به عنوان عنصری شکننده و حساس شناخته می شود که دارای رنگی زرد است، اما گاهی اوقات می توان آن را به رنگ سیاه یا سرخ مشاهده کرد. طلا دارای ساختار کوبیکی است و برای محکم بودن باید این فلز گران بها را به صورت آلیاژ در آورد.

انواع طلا را می توان در پوسته های زمین پیدا کرد و معدن های زیادی وجود دارند که در آن ها می توان به استخراج طلا پرداخت. این فلز به خوبی می تواند دما و الکتریسیته را از خود عبور دهد، در گذشته مردم به راحتی می توانستند در دل طبیعت پیدا کرد.

از طلا به صورت رگه ای در بسیاری از معدن ها استفاده می کنند، که حدود دوم سوم از تولیدات آمریکا در نوادا تولید می شود و دو سوم دیگر در کشور آفریقای جنوبی تولید خواهد شد.  این عنصرها از معدن های طلا به وسیله فرایندهایی چون ذوب استحصال، آمالگاماسیون و سیانوراسیون به دست می آیند. در آب دریا می توان مقداری طلا را یافت، اما هنوز هیچ گونه روشی برای استخراج طلا از آب دریا پیدا نکرده اند. انواع طلا را به عنوان فلزی می شناسند که در ساخت زیورآلات هم کاربرد دارند.

طلا تاثیرات مخربی بر روی طبیعت و سلامتی انسان ها بر جای نخواهد گذاشت، تنها می توان گفت بسیاری از افراد ممکن است به این فلز حساسیت داشته باشند و واکنش های پوستی را روی بدن خود مشاهده نمایند، از طرفی هم هیچ گونه سمی از آن تولید نمی شود، بنابراین نمی تواند تاثیری روی محیط زیست بگذارد.

از فلز طلا استفاده های مختلفی می شود. یکی از کاربردهای فلز طلا استفاده در عکسبرداری می باشد، که تغییراتی را که روی این فلز اعمال می کنند می تواند در عمل عکسبرداری مورد استفاده قرار گیرد. از طرفی هم بسیاری از دندان پزشک ها از این فلز استفاده خواهند کرد.

انواع طلا

تعریف طلای مقاوم

در سال 1980 قیمت طلا بسیار افزایش پیدا کرد به نحوی که به دنبال راه حل هایی برای استحصال طلای مقاوم بودند. طلای مقاوم از طلاهای موجود در کانسارهای ارسنوپیریت و بالاخص پیریت ایجاد می شوند که نمی توان آن را در سیانور حل کرد. تنها در شرایطی می توانستند آن را با سیانور ترکیب نمایند که عیار انواع طلا در حد متوسط باشد.

 

امروزه به دلیل اینکه از آلیاژ استفاده می کنند عیار طلاهای موجود بسیار پایین است  که نمی توان از سیانور به مقدار زیادی استفاده کرد به این نوع از طلا، طلای مقاوم گفته می شود، که در این شرایط برای اینکه طلا با سیانور ترکیب شود باید آن را به صورت آزاد مورد استفاده قرار داد. برای انجام این کار از روش هایی چون رآکتورها، میکروبی و تشویه استفاده می شود، که بعد از آن می توان از روش سیانوراسیون آن را استخراج کرد، در این شرایط روش بیولیچینگ می تواند کارایی بسیار زیادی داشته باشد.

روش میکروبی بیشتر در آفریقای جنوبی، استرالیا و برزیل مورد استفاده قرار می گیرد، می توان گفت معدن بزرگی که در غنا به نام سان سو وجود دارد از روش بیواکسیداسیون بهره می برد و در طول روز حدود 700 تن از انواع طلا را استخراج می کند.

 

تا سال 1990 قیمت طلا همچنان ثابت باقی ماند و در طول این سال به مقدار ثابتی می توانستند از طلا استخراج نمایند، اما از سال 1994 به بعد طلا را به صورت جدید استخراج می کردند که توانست تاثیر زیادی بر روی قیمت طلا بگذارد. در چند سال اخیر دوباره قیمت طلا افزایش پیدا کرده که باعث شده به سمت طلای مقاوم روی آورند.

روش بیولیچینگ

برای اینکه بتوان از کانی های طلای مقاوم به روش سیانوراسیون استحصال هایی را انجام داد از روش بیولیچینگ استفاده می کنند. لازم به ذکر است که بگوییم شباهت های زیادی بین مس و مواد معدنی و این روش وجود دارد، به عنوان مثال انواع طلا را مانند مس باید برای آزمایش به مقدار زیادی خرد کرد.

 

اگر ماده معدنی که وجود دارد اسید مصرف نکند از محلول های برگشتی از عملیات های قبلی برای آن استفاده می کنند، اما گاهی اوقات ماده های معدنی اسید زیادی مصرف می کنند که باید برای آماده سازی آن ها از اسید سولفوریک استفاده کرد.

بعد از انجام این مراحل باید ماده معدنی را بر روی پد های دینامیکی قرار داد که این انباشته شدن با بستر گر اولی درشت انجام می گیرد. عمل هوادی زمانی که پد کاملا پر شود انجام می گیرد. پدهایی که برای فلزهای گران بها استفاده می شود با ترکیبی از باکتری های اکسید کننده آهن تولید می شوند.

 

برای اینکه بتوان اسید و میزان سیانور استفاده شده و آهک را کم کرد باید با آب تمیز شسته شوند، بعد از اینکه عمل شست‌وشو انجام گرفت ماده معدنی که بر روی پدها قرار دارد و حمل می شود با آهک ترکیب خواهد شد و آن ها را روی پدهای موقتی قرار خواهند داد.

کاربرد بیولیچینگ در طلای مقاوم

انجام عملیات بر روی ماده های معدنی در مقیاس های صنعتی  و اقتصادی ارزیابی خواهد شد، اما لازم به ذکر است که بگوییم عملیات بیواکسیداسیون را روی کنسانتره فلوتاسیون انجام می دهند. کنسانتره ها برای اینکه به حد درجه آزادی برسند در رآکتورهای اکسیده قرار داده می شوند. از کاربردهای این روش می توان به این اشاره کرد که برای تعدادی زیادی از مواد معدنی چون انواع طلا  که با آرسنوپیریت وجود دارند به بازیابی بالا احتیاج نخواهد داشت. ماده هایی که از اکسیده شدن مواد بر جای مانده است در این شرایط برای بازیابی طلا فرستاده خواهد شد.

بین هزینه های عملیاتی و سرمایه گذاری اختلاف های زیادی وجود دارد. محاسبه هزینه های سرمایه گذاری کلی نسبت به هزینه سرمایه گذاری برای سه عملیات اول که صورت می گیرد براساس تکنولوژی بیومین انجام می شود.

در پروژه یوان مین برای اینکه از هزینه سرمایه گذاری کمتری برخوردار شوند از تکنولوژی بک تک استفاده کرده اند. هزینه های عملیاتی در بین معدن ها تفاوت های زیادی با هم دارد  که نمی توان هیچ گونه نتیجه قطعی از آن گرفت.

 

معدن هایی که طلا در آن ها به صورت قفل در آمده است از راکتورهای شیمیایی بهره می برند  که خود هواده هستند. تنها معدن انواع طلا که امروزه وجود دارد معدن نیومونت می باشد  که از روش کپه ای در آن استفاده می کنند. کپه های ماده معدنی به مدت 270 روز هوادهی می شوند.

واژه های استفاده شده برای طلا

طلا را هنگامی که استخراج می کنند با اونوس اندازه گیری می کنند، اما همان طور که گفته شد برای اینکه این فلز محکم شود آن را به آلیاژ تبدیل می کنند، بنابراین اندازه گیری آن به قیراط تغییر پیدا خواهد کرد. قیراط را برای جواهراتی چون مروارید و الماس هم به کار می برند.

طلای دروغی از دیگر کلمه هایی است که می توان در مورد فلز طلا آن شنید. کانی به نام پیریت وجود دارد که از لحاظ ظاهری شبیه به طلا می باشد، اما در واقع ارزشی ندارد، که به آن طلای دروغین می گویند.

لای روبی که توسط ماشین های بزرگ و شناور سازی انجام می گیرد، باعث می شود که کف زمین برداشته شود و جریان آب از آن بیرون آید، که باعث می شود به صورت یک خط انحراف دار کانی های معدنی چون انواع طلا پدیدار شوند.

 

اپی ژنتیک هم از دیگر کلمه هایی است که ممکن است آن را شنیده باشید که به ذخایر مینرالی گفته می شود.

عیار که هنگام خرید زیورالات آن را می شنویم، می تواند میزان خالصی طلا را مشخص نماید و طلایی که خالص و ناب باشد به عنوان طلای 24 عیار معرفی می شود، طلاهایی دیگری که با عنوان طلای 15 عیار ایجاد می شوند بیشتر از آلیاژ ساخته شده اند. گرد و خاک طلا هم در معدن های پلاسر پیدا خواهد شد.

 

به انعکاس نور از سطح مینرال جلا گفته می شود  که به علت کیفت ظاهر مینرال ایجاد خواهد شد. کلمات دیگری چون معدن فلازی رگه ای وجود دارند  که از آن در برابر دخیره های پلاسر استفاده خواهند کرد. ذخیره های معدنی به طور کلی از رگه ها و انتشارات آن ایجاد می شوند.

 

کانی به نام ایزومترکی وجود دارد  که شبیه به طلا می باشد که به آن پیریت گفته می شود. پلاسر از دیگر کلمه هایی به شمار می رود که در مبحث انواع طلا به کار برده می شود. پلاسر به طور کلی به ذخیره مینرالی گفته می شود که از هوازدگی ذره های مینرالی ایجاد شده است. همچنین زمانی که کانی های سنگی در ذخایر پلاسر غنی شوند معدنکاری پلاسر را به روش های مختلفی ایجاد می کنند.

آینده بیوتکنولوژی طلا

روش ژنوکت که برای استحصال طلا مورد استفاده قرار می گیرد از آینده روشنی برخوردار است. این روش را کمپانی ژئو بیوتکس ایجاد کرده است  که از مراحل اکسیداسیون مواد معدنی پیروی می کند، این روش هزینه های عملیاتی و سرمایه گذاری بسیار پایین دارد، اما در مقابل از بازدهی بالایی برخوردار است.

 

ژئوکت طلا از باکتری های اکسیده کننده آهن و گوگرد استفاده می کند، در چند سال اخیر این کمپانی برای لیچینگ کانی های مس روش ژئوکت را ایجاد کرد و بررسی های زیادی در مورد لیچینگ کاکوپیریت در درجه حرارت بالا انجام داده اند.

 

بعد از اینکه از طریق روش فلوتاسیون پیوسته کنسانتره را به دست آوردند، پالپ کنسانتره را روی سنگ میزبان پوشش می دهند که برای آن از سنگ معدنی کم عیار استفاده می شود. کنسانتره که از خاصیت آبرانی برخوردار است می تواند لایه نازکی را روی سطح سنگ میزبان ایجاد نماید. این پوششی که ایجاد می شود توسط باران شسته نخواهد شد.

 

سنگ میزبان دارای سایز یکنواختی است  که باعث ایجاد سوراخ های کوچکی در هیپ می شود. هوای لازم برای فعالیت باکتری ها از طریق لوله هایی که زیر هیپ قرار دارند تامین می شود. میزان هوا می تواند اکسیژن لازم برای عملیات را فراهم آورد.

 

فضایی که بین ذره ها وجود دارد با کنسانتره ترکیب خواهد شد که باعث فراهم آوردن شرایط برای ایجاد بیواکسیداسیون می شود. کنسانتره های سولفیدی روی مواد معدنی سولفیدی که از عیار کمی برخوردار هستند مورد استفاده قرار می گیرد. عملیات که از طریق باکتری انجام می شود باعث اکسیداسیون مواد سولفیدی خواهد شد  که از آن برای بازیابی استفاده خواهند کرد.

 

در عملیاتی که برای ماده معدنی طلای مقاوم انجام می گیرد فلزهای با ارزشی چون انواع طلا در رسوبات باقی خواهند ماند که برای جدا نمودن آن ها باید عملیات را مجدد انجام داد. در عملیاتی که بر روی مس انجام می شود فلز در حلال حل خواهد شد و مواد رسوب شده در پدهای باقی می مانند، این فلز ها از طریق شستن تمیزمی شوند.

برای طلای مقاوم از پدهای منفصل استفاده می شود که می توان دو بار از آن ها استفاده کرد. در این روش انعطاف پذیری زیادی وجود دارد  که باعث می شود از فلوشیت پیوسته برای بهینه کردن شرایط ماده های معدنی استفاده شود. انتخاب یک فلوشیت بهینه به فاکتورهایی چون درجه شکست ماده های معدنی، عیار، کانی شناسی، در دسترس بودن مواد، وجود آب و … بستگی دارد.

 

در مطالبی که ارائه شد می توان به خواص فلز طلا پی برد، از طلا استفاده های مختلفی می شود که مردم تنها می توانند زیورآلات ساخته شده به وسیله طلا را مشاهده نمایند.

 

اشتراک گذاری

مطالب مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *