ویژگی های فلز طلا

فلز طلا چه ويژگي هايي دارد؟

اگر بخواهیم در مورد فلز طلا صبحت کنیم، باید بگوییم طلا فلزی نرم، زرد رنگ، براق می باشد که قابلیت انعطاف را دارد، طلا به عنوان فلزی واسطه شناخته می شود که با عنصرهای شیمایی واکنش خاصی ندارد بلکه می توان آن را به وسیله تیزاب تغییر داد.

فلز طلا به عنوان واحد پول در بسیاری از کشورها مورد استفاده قرار می گیرد و به عنوان پشتوانه پولی از آن یاد می شود، همچنین این فلز را می توان به شکل آزاد در رسوب های آبرفتی به دست آورد، طلا در امر پزشکی چون داندان پزشکی  و جواهرات هم کاربرد زیادی دارد.

همچنین از دیگر نشانه های فلز طلا می توان این را نام برد که دارای ساختاری کوبیکی است، یعنی زمان استخراج به رنگ طلایی دیده می شود، اما هنگامی که قطعه ای از ان را برش بزنید به رنگ سیاه در می آید. طلا به عنوان فلزی شناخته می شود که خیلی شکننده و حساس است و برای اینکه از استحکام زیادی برخوردار باشد آن را به صورت آلیاژ درست خواهند کرد.

طلا را می توان در پوسته زمین و بعضی از معدن ها که دارای کانی های مس هستند استخراج کرد. طلا با مخلوطی از اسید سیتیریک و هیدروکلریک  ایجاد می شود. کل طلایی که در جهان مشاهده می شود محصول آفریقا است، یعنی معادن اصلی طلا در آفریقا می باشد.

افرادی که به دنبال پیدا کردن طلا بودند با نشانه های فلز طلا به خوبی آشنایی داشتند، طلا در گذشته های دور از دل طبیعت پیدا می شد  و بیشتر اوقات مردم می توانستند به راحتی آن را پیدا نمایند. طلا را در معدن های کاری به صورت رگه ای و جدا از سنگ ها  به کار می برند. علاوه بر کشور آفریقا می توان گفت در آمریکا هم این فلز را تولید خواهند کرد که حدود دو سوم آن در داکوتای جنوبی تولید خواهد شد.

طلا یکی از زیباترین فلزهای گران بها شناخته می شود که از جلای فلزی برخوردار است، یکی از نشانه های فلز طلا این است که هنگام پیدا کردن آن با توده هایی زرد رنگ رو به رو خواهید شد، اما گاهی اوقات ممکن است رگه هایی نازک از این فلز را بیابید که به رنگ سرخ یا سیاه باشند.

کاربرد طلا

از کاربردهای فلز طلا می توان استفاده از آن برای سیستم های پولی برخی از کشورها یاد کرد.  همچنین سکه هایی را در نظام پولی با طلا ضرب خواهند کرد. ساخت زیورآلات به وسیله فلز طلا کاربرد بسیاری زیادی در اکثر کشورها دارد. از طرفی هم آبکاری های زیادی با استفاده از طلا صورت می گیرد.

هنگامی که ماهواره را پوشش می دهند یا اینکه بازتابنده ای برای اشعه مادون قرمز نیاز داشته باشند از فلز طلا استفاده خواهند کرد. طلا را با اونس اندازه گیری می کنند، اما زمانی که آن را به صورت آلیاژ در می آورند مقیاس اندازه گیری آن به قیرات تغییر پیدا خواهد کرد.

از دیگر کاربردهای فلز طلا می توان استفاده در عکسبرداری ها را نام برد، این فلز از 18 ایزوتوپ برخوردار است  که برای بسیاری از بیمارهای مورد استفاده قرار می گیرد. طلایی که در بازار در اختیار مردم قرار می گیرد، 99 درصد خالص می باشد.

تاثیرات طلا

همان طور که در مطالب بالاتر گفته شد یکی از نشانه های فلز طلا نرم بودن آن می باشد، که این خود باعث شده با فلزهای دیگری ترکیب شود، در این میان تنها طلای 24 عیار به عنوان طلای خالص شناخته می شود. برای ساخت طلای سفید از رودیوم استفاده می کنند تا پوشش مناسبی را برای آن ایجاد نمایند، رودیوم بعد از مدتی جلای خود را از دست می دهد، بنابراین باید بعد از مدتی دوباره آن را پوشش داد. در ادامه مطالب تاثیرات فلز طلا را برای شما بیان خواهیم کرد.

در مورد تاثیراتی که طلا می تواند روی سلامتی داشته باشد می توان گفت بویدن طولانی مدت آن می تواند باعث تنگی نفس و سوزش شود و اینکه گاهی اوقات حساسیت های پوستی را ایجاد خواهد کرد. طلا هیچ گونه تاثیر مخربی بر روی طبیعت ایجاد نخواهد کرد.

 

 

 

اشتراک گذاری

مطالب مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *