خرید طلا در فرهنگ ها و سنت های مختلف از زمان های گذشته تا به امروز نقش بسزایی را ایفا کرده است، در واقع از زمانی که فلز طلا کشف شد و آن را برای ساخت انواع کالکشن طلا مورد استفاده قراردادند، خرید آن در تمامی کشورهای جهان برای مردم به یک روال عادی تبدیل شد به نحوی که امروزه ساخت طلا به عنوان یک شغل بسیار جذاب معرفی می گردد. از طرفی خرید طلا هم برای افراد یک سرمایه گذاری مناسب و خریدی لذت بخش می باشد.
تاریخچه طلا در ایران باستان
اگر بخواهیم در مورد تاریخچه طلا اطلاعاتی را در اختیار شما قرار دهیم باید بگوییم که کشف آن به دو هزار سال قبل از میلاد مسیح بر می گردد و ایرانی ها با استفاده از فلزاتی چون مس و مهره های رنگی دستبندها و گردنبندهای مختلفی را می ساختند که برای خانم ها و آقایان قابل استفاده بود. دقت داشته باشید که زیورآلات در گذشته توسط آقایان مورد استفاده قرار می گرفت، اما امروزه بانوان طرفدار اصلی زیورآلات هستند.
طلا در آداب و رسوم هخامنشیان
طلا در فرهنگ ها و سنت های مختلف نقش متفاوتی را ایفا می کند، در واقع به این صورت می توان آن را بیان کرد که در زمان هخامنشیان با توجه به این که آیین های مذهبی و باستانی وجود داد زیورآلات را با توجه به این سنت ها طراحی و تولید می کردند و بسیاری از قطعات در قالب دست بند، انگشتر، بازوبند و پلاک مورد استفاده قرار می گرفت و امروز آثار کشف شده ای که از زمان هخامنشیان به دست آمده است این نگاره ها و حکاکی های زیبایی به دست آمده است که گویای این موضوع می باشد. در واقع در زمان هخامنشیان بیشتر از سنگ های گرانبها استفاده می کردند و کورش کبیر هم توانست برای اولین بار سکه داریک را ضرب کند.
طلا در آداب و رسوم اشکانیان
طراحی و تولید زیورآلات و طلا در فرهنگ ها و سنت های مختلف کاملا متفاوت بود به ویژه در رمان حکومت اشکانیان بیشتر توسعه پیدا کرد و باشکوه تر و زیباتر از قبل شد به نحوی که طراحی های کوچک از اهمیت زیادی برخوردار شدند.
لازم به ذکر است که بگوییم فرهنگ و آداب و رسوم زمان اشکانیان و دوره هخامنشیان کاملا متفاوت بود به نحوی که آن ها از زیورآلات برای تزیین فضا هم استفاده می کردند و قطعاتی را می ساختند که از درخشندگی بسیار بالایی برخوردار بود.
طلا در آداب و رسوم ساسانیان
طلا در زمان حکومت ساسان پایان تاریخچه استفاده از جواهرات قبل از اسلام می باشد. در واقع در این زمان طلا به یکی از اصلی ترین فلزها برای جواهرات و زیورآلات تبدیل شد که پادشاهان علاقه شدیدی به استفاده از آن داشته اند به همین علت صنعت طلا رشد زیادی داشت.
تاریخچه زیورآلات در ایران بعد از اسلام
بعد از این که ایران به دست مردمان مسلمان فتح شد و هنرهایی که در این کشور رواج داد طلا دست خوش تغییراتی بود. در حقیقت هنر ایرانی با آداب و رسوم مسلمانان و اعراب با هم ترکیب شد به نحوی که هنرمندان با پیشرفت بیشتری مواجه بودند. حتی می توان گفت طلا در فرهنگ ها سنت های مختلف استفاده های متفاوتی داشت به عنوان مثال بسیاری از جواهرات و زیورآلات را برای ستایش از افراد مختلف برجسته دینی طراحی و تولید می کردند و در کاخ ها و خانه های سلطنتی از این فلز گران بها استفاده می شد.
تا قبل از این که اسلام به ایران ورود پیدا کند از تکنیک های کلاسیک روم شرقی برای ساخت زیورآلات استفاده می کردند، اما بعد از ورود اسلام ترکیبی از سنت ایرانی، مفاهیم اسلامی و تکنیک های غربی را شاهد بودیم.
نقش طلا در زمان تیموریان
شاهان زمان حکومت تیورمیان به صورت علنی علاقه خود را به استفاده از زیور آلات نشان داده اند به نحوی که در آثار به جا مانده از آن زمان می توان این موضوع را دید. خانم ها حتی برای موهای خود از زیورآلات استفاده می کردند.
نقش طلا در زمان صفویان
از زمان حکومت صفویان مینیاتورهای باقیمانده است که اهمیت طلا در فرهنگ ها و سنت های مختلف را نشان می دهد. در واقع می توان گفت که زمان حکومت صفویان یکی از دوره های بسیار باشکوه تاریخ ایران از لحاظ فرهنگی و معماری است که زیورآلات هم در این زمان با تغییر و تحولات زیادی مواجه شدند.
به طور کلی این دوره به عنوان آخرین دوره ای معرفی می شود که از تکنیک های غربی و مدرن استفاده می کردند، چرا که بعد از آن زیورآلات را با توجه به فرهنگ و آداب و رسوم هر ملتی طراحی و تولید می کردند.
نقش طلا در زمان قاجاریان
نقش طلا در فرهنگ ها و سنت های مختلف کاملا باهم متفاوت بود به نحوی که در زمان حکومت قاجاریان پادشاهان از سبک غربی حمایت می کردند به نحوی که زیورآلات سنتی جایگاه خود را از دست دادند. در این زمان کلمه مد میان ایرانیان رواج پیدا کرد و به مرور زمان جواهرات سبک غربی میان مردم از اهمیت زیادی برخوردار شد.